right_align

Creative talk

Lucrecia Rey Caro


Lucrecia är heltidskonstnär och grafisk formgivare från Cordoba, Argentina. Hon beskriver sig själv som en nyfiken person som älskar att experimentera fram nya koncept och idéer. Hon använder sig av sin konst för att uttrycka sina tankar och känslor. Lucrecia hämtar inspiration från det dagliga så som naturen, poesi, historia och musik. Hennes största passion är att resa runt i världen och uppleva olika kulturer. Möt henne här och ta del av vad som motiverar henne och läs om hennes bästa "life-hacks".

large

Lucrecia, hur mår du idag?
Glad och tacksam, motiverad och exalterad att förbereda allt nytt som kommer framöver :)

Kan du berätta lite om ditt skapande, hur ser ditt uttryck ut?
Mitt uttryck följer med mina känslor, min inspiration kommer från de känslor som går och kommer från dag till dag. Även om jag varje dag skapar något nytt, så varje gång något händer som genererar nya insikter och känslor, motiverar det mig att skapa  mer.

left_50

right_50
När insåg du att skapandet var en del av ditt liv, och hur?
Jag sa alltid att mitt mest ärliga och rena sätt att uttrycka mig var och är genom konst, genom penseldrag, händer, färg, papper och skulpturer. Det är utrymmet där jag alltid kände och känner mig som mest bekväm. Uttryck genom konst.

Vad betyder konst för dig?
Konst är mitt liv, min motivation. Jag blir abstrakt och hopkopplad med omvärlden.
Och det är inte bara mitt jobb utan också mitt egna sätt att hålla mig vid liv, aktiv, inspirerad och motiverad.

large
Vad inspirerar dig?
Gammal och nutida historia, poesi, upplevelser, musik, natur, astrologi inspirerar mig mycket. Idag är min konstnärliga forskning nära kopplad till förnimmelser och berättelser.

Vad gör du en dag när du inte målar?
Jag fortsätter att vara kreativ, jag jobbar också som grafisk formgivare. Har jag lite ledig tid försöker jag tillbringa tid i naturen.

right_50left_50
Har du ett bra "life-hack" att dela med dig av?
Håll dig fokuserad på dina mål och följ alltid din intuition.
Jag tror att det är svårt att misslyckas då, för det är något som vår själ och vår kropp känner.

Vad gör dig glad och lycklig?
Det gör mig glad att ha nya utmaningar, att kunna dela min konst med människor, omge mig med mina närmaste och dela ett samtal genom ett glas vin haha. Jag älskar att filosofera och studerar alltid något nytt. Jag jobbar ständigt med att öppna mitt sinne. 

right_50left_50
Drömmer du om något?
Även om jag anser mig vara en stor drömmare, försöker jag idag fokusera mer på nuet. Jag insåg att livet alltid överraskar dig med något nytt. Jag gillar det, eftersom jag tycker att det är en del av vägen. I år väntar många utmaningar med min konst, som börjar med en stor konstutställning.

Berätta tre saker som ingen vet om dig!
Att jag har ett astrologi- och design- / konstprojekt med en barndomsvän. När  jag var liten samlade jag alltid olika saker, från frimärken till böcker eller vykort (inte så mycket för tillfället). När jag var väldigt liten drömde jag om att bli arkeolog

large
Var skulle du vilja se din egen konst?
Jag vill se min konst på alla platser där människor gillar att se den, njuta av den och på så vis kunna bidra med något till dem. Jag försöker inte fylla mig med platser, utan snarare med minnen och "connections" med människor.