right_align

Behind the wall

Möt grundarna bakom Wall of art

 

Berätta om er, Wall of Art och hur idéen föddes?

Vi är ett par som båda två är från Karlstad. Vi träffades i Stockholm för cirka 5 år sedan och idag är våra familjer nära vänner och vi spenderar större delen av somrarna i Värmland. Idéen om Wall of Art väcktes när vi köpte vår första gemensamma lägenhet i Midsommarkransen, Stockholm. Jag, Annika, har ett stort inredningsintresse och mitt första projekt blev att göra vår tomma vägg till en stor tavelvägg. Jag hade dock väldigt svårt att hitta unika och prisvärda motiv som man inte ser hos många andra. Efter mycket letande uppmuntrade Nicklas mig istället att börja skapa egna konstverk som vi kunde ha på väggen, till slut bestämde jag mig för att plocka upp penseln och måla några tavlor själv. Nicklas började fundera om inte fler skulle vilja se mina konsttryck på sina väggar, men vi insåg snabbt att det tar tid att göra allt arbete kring produktion och marknadsföring på egen hand. Då föddes tanken om Wall of Art.
Vi blev fast belutna om att vi ville skapa en förändring för fler kreatörer och låta kreativa själar fokusera på det de gillar bäst - att skapa. Det blev då naturligt för oss att skissa på ett företag som lyfter nya kreatörer och skapa en plattform där konstnärligt intresserade får chansen att köpa kurerad konst som inte kostar skjortan.

 

Vem är du Annika och vilken roll har du i företaget?

Jag är en kreativ själ med öga för detaljer. Jag är själv konstnär och en person som går 100% på magkänsla. Sedan dagen vi kom på Wall of Art har jag varit övertygad om att vi behövs och jag lägger ner min själ i det arbete vi gör. Att idag tre år senare se hur vårt hårda arbete uppskattas och att kreatörernas verk förgyller så många hem. Det är helt fantastiskt! I bolaget är jag är kreativ chef och ansvarar för allt som syns utåt för Wall of Art. Alltifrån kreatörssamarbeten, sortiment, stylingar, marknadsföring, ah You name it! Det bästa jag vet är se hur vi kan utveckla Wall of Art, skapa nya intressanta samarbeten och fler möjligheter för våra kreatörer att växa i sitt konstnärskap.

left_50
right_50

 

Hur ser Din roll ut Nicklas?

Jag är lösningsorienterad och fokuserar på all logistik, utveckling, kundkontakt och ekonomi. Om Annika är visionären och den som kommer på spännande idéer, är jag realisten som fullföljer, förverkligar och följer upp. Vi är väldigt olika och har helt olika fokus inom företaget. Det här leder till att våra projekt alltid kommer framåt. Vi kompletterar varandra oerhört bra!

large

 

Vad skiljer er från andra posterföretag?

Vi fokuserar helt på att jobba utefter det Wall of Art står för. Vi vill inspirera och ligga i framkant när det gäller inredning, kurering och paketering. Vi arbetar hårt för att ge våra kreatörer en förtjänad plats att synas på och skapar möjligheter för dem att vara med på, i form av spännande projekt. Vårt fokus gör att vi inte tittar åt sidan på vad andra gör utan vi jobbar för att skapa det företag som vi drömmer om, en inspirerande plattform som skapar en förändring för kreatörer och som underlättar för kunden att inreda med konst. Vi har valt att begränsa antalet kreatörsplatser för att garantera att de kreatörer vi jobbar med får en plats som de är väl fölrtjänta av, att synas på. Det innebär även att vårt utbud blir väldigt kurerat. För oss är det viktigt att motiven passar bra ihop, att färgerna går att kombinera och att kreatörerna inte blir konkurrenter utan lyfts av varandra.

"Vårt fokus gör att vi inte tittar åt sidan på vad andra gör utan vi jobbar för att skapa det företag som vi drömmer om."

 

Hur ser ni på framtiden?

Vi blir pirriga av att tänka på framtiden. Vi jobbar idag med ett 50-tal kreatörer verksamma i Skandinavien, och vi kommer nu satsa stort på att introducera Wall of Art till Europa via vår nya uppdaterade hemsida och formspråk. Kärnan och missionen om att lyfta framtidens konstnärer finns fortfarande kvar, men nu med mer fokus på inspiration, redaktionellt innehåll och oväntade samarbeten. Vi har så många spännande idéer på gång och vi ser även fram emot att bli fler som jobbar för Wall of Arts resa framåt.

left_50
right_50
left_50
right_50
large
Foto av August Sandström