right_align

A piece for life

Gustav Broström 

Ett intiativ för Suicide Zero

Loppisexpert, hudvårdsproffs, stillebenfantast och kreatör, kärt barn har många namn. Gustav Broström andas kreativitet och bara fantasin sätter gränser för hans skapande. Han engagerar sina följare med både små, stora unika och fantastisk fynd som får en att vilja släppa allt och rusa till första bästa loppis. Det finns alltid ett pågående projekt nära till hands och just nu är han aktuell med tre tavlor i välgörenhetsprojektet A piece for life, en satsning där alla intäkter går avkortat till Suicide Zero. Gustav beskriver sina original som en översättning av de tankar och känslor som finns i hand huvud.

 right_50left_50Nu är kollektionen live, wow! Hur känns det för dig?
Det känns fantastiskt roligt! Jag hoppas att allt säljer slut fort som sjutton. Att så cool, bra, erkända konstnärer vill delta gör mig otroligt rörd och tacksam. 

large

Det är ju du tillsammans med Linnéa som drog igång det här fantastiska initiativet och projektet! Det är vi oerhört tacksamma för, att kunna vara med och förändra och påverka. Hur kom ni fram till den här idéen?
Det började med att jag och Linnea följde varandra på instagram och började chatta efter att jag gjort en välgörenhetsauktion till förmån för Suicide Zero. Då föddes idén att göra något tillsammans och nyttja vårt främsta verktyg, konst. Så vi funderade på vilket format och deltagare vi ville ha och kom fram till A Piece For Life. Att Wall of Art sa ja till allting gjorde det ännu bättre.

Du har berättat att du har erfarenhet av suicid i familjen, varför har det varit viktigt för dig att engagera dig efter det? 
Just på grund av det, erfarenhet. Det finns ett otroligt stigma kring självmord och många är livrädda för att ställa frågor och engagera sig. Alla kan inte göra allt men alla kan göra något och Suicide Zeros motto är ”Tillsammans gör vi skillnad” vilket är viktigt.

left_50right_50

 

Gustavs bidrag till kollektionen A piece for life. Du hittar hans original här.

Du har bidragit med en originalserie till kollektionen, berätta om ditt uttryck och val av verk! Vad hoppas du förmedla genom detta samarbete?
Genom detta samarbete, och med mitt bidrag, vill jag förmedla konst som verktyg för förändring. Att alla ställt upp gratis, donerat konst och jobbat gratis säger också en hel del, återigen; tillsammans kan vi göra skillnad. Mina tre verk är ögonblicksbilder från den röra som är mitt huvud, alltid olika trådar och färger som snurrar runt.

right_50left_50

Vad betyder konst och kreativitet för dig?
Att skapa har alltid varit viktigt för mig, oavsett om jag skapar nya motiv för Wall of Art eller virkar grytlappar. Det är meditativt att bara låta händerna gå och se vad resultatet blir.

Foto av Mira Wickman