Styling av Temporärt/Fanny Skoglund för Nespresso

På Kronobergsgatan 9 i Stockholm hittar vi utvalda motiv stylat av Temporärt och Fanny Skoglund för Nespresso.

Mellan 5-9 november kl 9-16 kan du besöka deras konstnärliga Pop Up-Café. Sväng förbi på en kaffe och inspireras av denna harmoniska styling med råa naturmaterial kombinerat med avskalade detaljer i beige, blått och svart.

Prints: Tankar av Kajsa Hagelin och Namaste av Karin Lager från 299 sek Köp här

Print: We are sleeping av Josefin Holmgren från 349 sek Köp här

Print: Perspective/01 av Studio Paradissi från 299 sek Köp här

Print: Intrusion av Lovisa Häger 499 sek Köp här

 Fantastiskt foto av Ollie Nordh.

 

 


Colorful Studio by Wall of Art

Den 1-4 nov är du varmt välkommen att besöka vår Colorful Studio, en färgstark våning på Stureplan 6 fylld av konst, inredning och personligheter!

Den 1 november öppnar vi upp portarna till en färgstark konstutställning där vi lanserar vår limiterade konstkollektion baserat på de olika färgpersonligheterna Röd, Gul, Grön och Blå. 

Var? Bångska våningen, Stureplan 6, Stockholm, Ingången mellan Sturegallerian och Zara.

Öppettider för utställningen:
Torsdag kl 14-20
Fredag kl 8-16
Lördag kl 10-17
Söndag kl 11-16

Inredaren Lovisa Häger, An Interior Affair, har gjort om den tidigare tomma våningen på 200 kvm till ett färgstarkt hem som präglar de olika färgerna. Rummen är fyllda av konst, färg och inspirerande möbler från bland annat Meli Meli Home, Gotain, Midnatt, Alcro, Maze Interior, Lightwork och Isadeco.

Under en begränsad tid säljs verken som exklusiva prints i limiterad upplaga om 30 exemplar. 10% av överskottet för kollektionen går till RFSL, riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter, som arbetar för att stärka hbtq-personers rättigheter i Sverige och internationellt.

Köp konstverken här

Gul - Här bor den gula personen som alltid har mycket att tänka på, och ibland betyder det att tavlor som var menade att hängas upp inte alltid hinner upp på väggen innan något annat pockar på uppmärksamheten. Motiv stående på golvet är något du ofta kan se hemma hos en gul person, eller kanske till och med prints som inte ens hunnit packas upp än? En färgsprakande personlighet vilket avspeglas i inredningen, där den röda tråden mer är saker som inspirerar än en helt genomtänkt plan.

Blå - Här bor den blå personen för vem symmetri, organisation och mätbatbarhet är väldigt viktiga saker, och personen som bor här har därför hängt upp sina tavlor måttat till millimetern. Den blå personen tar sin tid och vill hellre tänka igenom sin placering några gånger extra än att behöva göra om det, och trivs i en avskalad miljö med färre utvalda detaljer.

Röd - Här bor den röda personen, en målinriktad och prestationsinriktad person som tycker om mycket, stort och tydligt när det kommer till inredning. En röd person vill att saker ska gå effektivt, något som ofta är viktigare än att allt blir helt rätt och har inga problem att gömma lite smuts i hörnen för att komma i mål med sina projekt. Här på kontoret kan ni exempelvis se att även om tavlorna är stora och vackra så hänger de faktiskt lite snett, vilket lätt kan hända när målet är viktigare än ”finliret”.

Grön - Här bor den gröna personen som värderar värme och gemenskap och vill med sin inredning skapa en trivsam miljö där vänner och familj vill spendera tid, och känna att de kan komma och ventilera och få hjälp med sina problem. Därför trivs den gröna personen extra bra i vardagsrummet, mötesplatsen, där många sittgrupper samsas och det finns många inbjudande möjligheter till konversationer. 

 


Colorful Studio - Konstutställning 1-4 nov, Stureplan 6

Den 1-4 nov är du varmt välkommen att besöka vår Colorful Studio, en färgstark våning på Stureplan 6 fylld av konst, inredning och personligheter! 

Torsdagen den första november öppnar vi upp portarna till en färgstark konstutställning där vi lanserar vår limiterade konstkollektion baserat på de olika färgpersonligheterna Röd, Gul, Grön och Blå. 

Var? Bångska våningen, Stureplan 6, Stockholm, Ingången mellan Sturegallerian och Zara.

Öppettider för utställningen:
Torsdag kl 14-20
Fredag kl 8-16
Lördag kl 10-17
Söndag kl 11-16
Inredaren Lovisa Häger, An Interior Affair, har gjort om den tidigare tomma våningen på 200 kvm till ett färgstarkt hem som präglar de olika färgerna. Rummen är fyllda av konst, färg och inspirerande möbler från bland annat Meli Meli Home, Gotain, Midnatt, Alcro, Maze Interior, Lightwork och Isadeco.

OSA till eventet här

SAVE THE DATE - Kollektionen lanseras 1/11

    

 

Verken är en del av Wall of Arts Color Collection, en limiterad kollektion där våra kreatörer har skapat sin egen tolkning på temat färgpersonligheter. Under en begränsad tid säljs verken som exklusiva prints i limiterad upplaga om 30 exemplar. 10% av överskottet för kollektionen går till RFSL, riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter, som arbetar för att stärka hbtq-personers rättigheter i Sverige och internationellt.

Foto: Jesper Florbrant

 


Hylla Kvinnan - Wall of Art x Miss Clara Hotel

Genom samarbetet ”Hylla Kvinnan” vill konstnärskollektivet Wall of Art och hotellet Miss Clara ge kvinnan en förtjänad plats att synas på. På Internationella Kvinnodagen lanserar Wall of Art en limiterad konstkollektion där ett tjugotal unga kreatörer fått i uppdrag att skapa sin egen hyllning till kvinnan. Förhoppningen med utställningen, som hålls på Miss Clara Hotel i Stockholm, är att sprida budskap som stärker kvinnans röst i samhället.

Med Hylla Kvinnan vill Wall of Art och Miss Clara ge både kvinnan och de konstnärer som hyllat henne en förtjänad plats att synas på. Det som hänger på väggarna hemma och i det offentliga rummet är något vi talar om. Att låta kreatörernas tolkning av temat ta plats på hotellets väggar för att sedan leta sig vidare till vardagsrummen är ett sätt att nå ut och skapa förändring.

- Vi hoppas att kollektionen skapar samtalsämnen och att konstverken får en plats som dagligen kan påminna oss om kvinnans kraft och rätt i samhället. Vi är jätteglada att vi hittade Miss Clara som samarbetspartner då de har en stark koppling till inspirerande kvinnor, säger Annika Hultgren, VD och grundare av Wall of Art.

Byggnaden som idag är känd som Miss Clara byggdes år 1910 som flickskolan Ateneum. Hotellet har fått sitt namn från den starka kvinna som var känd för sitt mod att gå emot strömmen, föreståndarinnan Clara Strömberg. Clara var en av pionjärerna inom svensk sexualundervisning och flickskolan låg långt före sin tid med både sexualundervisning och gymnastik på schemat.

- Med utställningen hyllar vi inte bara vår tids kvinnor, utan också alla de kvinnor som banat väg för oss och vågade gå emot strömmen redan långt före sin tid, säger Matilda Sjöberg, PR- koordinator på Miss Clara

Den kurerade kollektionen säljs i begränsad upplaga på Wallofart.se. En del av överskottet går till Kvinna till Kvinna - en svensk organisation som arbetar för kvinnors rättigheter och jämställdhet i 20 länder. Kollektionen finns som utställning på Miss Claras väggar under mars månad.