Colorful Studio - Konstutställning 1-4 nov, Stureplan 6

Den 1-4 nov är du varmt välkommen att besöka vår Colorful Studio, en färgstark våning på Stureplan 6 fylld av konst, inredning och personligheter! 

Torsdagen den första november öppnar vi upp portarna till en färgstark konstutställning där vi lanserar vår limiterade konstkollektion baserat på de olika färgpersonligheterna Röd, Gul, Grön och Blå. 

Var? Bångska våningen, Stureplan 6, Stockholm, Ingången mellan Sturegallerian och Zara.

Öppettider för utställningen:
Torsdag kl 14-20
Fredag kl 8-16
Lördag kl 10-17
Söndag kl 11-16
Inredaren Lovisa Häger, An Interior Affair, har gjort om den tidigare tomma våningen på 200 kvm till ett färgstarkt hem som präglar de olika färgerna. Rummen är fyllda av konst, färg och inspirerande möbler från bland annat Meli Meli Home, Gotain, Midnatt, Alcro, Maze Interior, Lightwork och Isadeco.

OSA till eventet här

SAVE THE DATE - Kollektionen lanseras 1/11

    

 

Verken är en del av Wall of Arts Color Collection, en limiterad kollektion där våra kreatörer har skapat sin egen tolkning på temat färgpersonligheter. Under en begränsad tid säljs verken som exklusiva prints i limiterad upplaga om 30 exemplar. 10% av överskottet för kollektionen går till RFSL, riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter, som arbetar för att stärka hbtq-personers rättigheter i Sverige och internationellt.

Foto: Jesper Florbrant

 


Wall of Art x Hötorgsterassen

På taken mellan Hötorgsskraporna 1 och 2, granne med Konserthuset i Stockholm hittar du Hötorgsterrassen. Sommaren 2015 öppnade den åter för allmänheten efter att ha varit stängd i drygt 40 år. Idag är det en grön, skön citypark för stockholmare och turister - en mötesplats för mat och kultur.

Vi har fått den stora äran att under sommaren fylla Hötorgsterassen med konst. Fram till att terassen stänger i september presenterar vi våra kreatörer och deras konstverk. Varmt välkommen förbi och inspireras av konst mitt i city!

Entré via Sveavägen 17 / Mäster Samuelsgatan 42 eller hiss via Sveavägen 13 

T-bana: Hötorget

Öppettider: Måndag-Onsdag 10-70, torsdag-lördag 10-20, söndag 10-18.

Foto: Riche Keegan

 


Hylla Kvinnan - Wall of Art x Miss Clara Hotel

Genom samarbetet ”Hylla Kvinnan” vill konstnärskollektivet Wall of Art och hotellet Miss Clara ge kvinnan en förtjänad plats att synas på. På Internationella Kvinnodagen lanserar Wall of Art en limiterad konstkollektion där ett tjugotal unga kreatörer fått i uppdrag att skapa sin egen hyllning till kvinnan. Förhoppningen med utställningen, som hålls på Miss Clara Hotel i Stockholm, är att sprida budskap som stärker kvinnans röst i samhället.

Med Hylla Kvinnan vill Wall of Art och Miss Clara ge både kvinnan och de konstnärer som hyllat henne en förtjänad plats att synas på. Det som hänger på väggarna hemma och i det offentliga rummet är något vi talar om. Att låta kreatörernas tolkning av temat ta plats på hotellets väggar för att sedan leta sig vidare till vardagsrummen är ett sätt att nå ut och skapa förändring.

- Vi hoppas att kollektionen skapar samtalsämnen och att konstverken får en plats som dagligen kan påminna oss om kvinnans kraft och rätt i samhället. Vi är jätteglada att vi hittade Miss Clara som samarbetspartner då de har en stark koppling till inspirerande kvinnor, säger Annika Hultgren, VD och grundare av Wall of Art.

Byggnaden som idag är känd som Miss Clara byggdes år 1910 som flickskolan Ateneum. Hotellet har fått sitt namn från den starka kvinna som var känd för sitt mod att gå emot strömmen, föreståndarinnan Clara Strömberg. Clara var en av pionjärerna inom svensk sexualundervisning och flickskolan låg långt före sin tid med både sexualundervisning och gymnastik på schemat.

- Med utställningen hyllar vi inte bara vår tids kvinnor, utan också alla de kvinnor som banat väg för oss och vågade gå emot strömmen redan långt före sin tid, säger Matilda Sjöberg, PR- koordinator på Miss Clara

Den kurerade kollektionen säljs i begränsad upplaga på Wallofart.se. En del av överskottet går till Kvinna till Kvinna - en svensk organisation som arbetar för kvinnors rättigheter och jämställdhet i 20 länder. Kollektionen finns som utställning på Miss Claras väggar under mars månad.