Möt vår kreatör Sizar Alexis

Sizar Alexis skapar linjekonst med organiska, livliga och ibland hypnotiska motiv. Han strävar efter fridfullhet och noggrannhet och han använder för mesta dela grafitpennor och ibland tusch/fiberpennor för att uppnå det uttrycket. Varje linje och detalj är skapad med noggrannhet och ibland de finaste detaljerna bara händer under skapandet. 

Vad vill du berätta med din konst?

- När jag målar försvinner jag i mitt skapande, jag fastnar i en fiktiv värld. En emotionell värld där jag vill skapa alternativa berättelser. Berättelser som är fria för tolkning, med betraktarens egna preferenser vill jag att de tolkar mina linjer och skuggor utefter vad dem ser och tror på. 

Print: Parra av Sizar Alexis, från 349 sek Köp här

Vart finner du din inspiration?

Ofta söker jag inspiration i brutalismen och strukturer i naturen när jag skapar. Det är uppbyggnaden av olika geometriska kroppar i brutalismen jag dras till i min produktformgivning. En av inspirationerna är bland dem vackra, väl uttorkade trädstammar med livliga strukturer i min konst. Deras strukturer är vackra som på något sätt berättar en historia som speglar dess omgivning.

Vad betyder det att se din konst i andras hem?

- Det är väldigt smickrande att se mina verk i andras hem. Det känns som att jag har bidragit med att smycka deras liv. Mitt hantverk och mina berättelser får nya liv. Det får mig att vilja skapa mer.

Print: Cocoon av Sizar Alexis, från 349 sek Köp här

Print: God and Adam av Sizar Alexis, från 349 sek Köp här

Se hela Sizars kollektion och köp motiven här