Möt vår kreatör Maria Liffner


Möt vår konstnär Maria Liffner. Med sand i färgen (akryl) skapar hon konstverk med geometriska former. Måleri och skapande är något Maria har ägnat sig åt i mer eller mindre hela sitt liv. Att ständigt leta nya vägar och hitta rätt bland oväntade kombinationer av färger och kontraster driver henne framåt. Vi har besökt Marias fantastiska ateljé i Lindome i Göteborg där hon berättade mer om sitt skapande.


Hur kom det sig att du valde att satsa på konstnärsskapet?

- Från allra första början var det nog inte ett konstnärsskap jag hade tänkt mig utan jag ville bli kläddesigner. När jag var runt 17-18 år var det mitt absoluta drömyrke. Jag ritade mönster, sydde och stickade och målade en del. Med tiden tog målandet över och efter några år frågade ett galleri i Göteborg om jag ville ställa ut - klart jag ville! Utställningen blev väldigt lyckad och kort där efter ställde jag även ut i Stockholm och därefter var jag igång. Många år och utställningar senare tycker jag fortfarande mitt jobb är det roligaste som finns och jag njuter varje gång jag får tid i min ateljé.

 

Print: Tulip av Maria Liffner, från 349 sek Köp här

 

Var finner du inspiration?

- Min inspiration kommer mestadels från naturen. Jag ser mönster, former, färger och nyanser i allt. Om min inspiration någon gång skulle tryta får det bli en promenad ute i det fria. Skogen havet och i det öppna landskapet.

 

Print: Geomatric Shapes och Tracks in Sand av Maria Liffner, från 349 sek Köp här


Berätta om din fantastiska ateljé!

- Jag är lyckligt lottad att faktiskt ha två stycken! En bättre ateljé i mitt hem där jag får mest gjort och en fantastiskt fin industrilokal strax utanför Göteborg. En stor gammal byggnad som kallas Spinneriet som för över hundra år sedan var just ett spinneri. Idag är lokalen som ligger i Lindome omgjord till ateljéer, butiker, studios och restaurang. Ett enda stort kreativt hus 15 minuter från Göteborg. Absolut värt ett besök!'

 


Hur skapar/framställer du dina olika mönster/former?

- Skapandet av mönster och färger är en process. Jag kan gå i dagar, veckor och klura på nästa målning. Oftast börjar jag med att rita enkla teckningar på hur själva bilden ska se ut, samtidigt som jag tänker på vilka färger jag vill använda. Sedan börjar arbetet på själva duken. Oftast får jag ändra och göra om någon yta och jag slutar inte förrän jag blir helt nöjd.

 

Se mer av Marias konst och köp hennes utvalda kollektion som prints >