Möt vår kreatör Lena Wigers

Lena Wigers är frilansillustratör och bosatt i Stockholm. Hon kommer från början från Bollnäs i Hälsingland där hon växte upp i en kreativ familj omgiven av pennor och penslar. Så länge hon kan minnas har hon älskat att måla, rita och skapa och har på under de senaste åren läst kurser i illustration på Berghs School Of Communication. I hennes skapande arbetar hon i grunden för hand i olika tekniker. Oftast blir det blyertsteckning och snabba penseldrag med ibland digitala inslag. Vi lät Lena berätta mer om hennes skapande.

Hur/när märkte du att måla/illustrera var din grej?
- Jag har alltid älskat att måla och rita. Under gymnasiet gick jag kurser i grafisk illustration och fackteckning och design men det nådde mig aldrig hur man faktiskt kunde jobba inom det. Det var 2013 efter jag bott ett år i London som jag tog reda på mer om illustration som yrke då jag saknade skapandet. När jag året efter ville testa på det så läste jag två kurser i illustration på Berghs där det var bra, peppande lärare och efter det så kände jag att jag var fast, att jag hittat min grej.

Vad driver dig som illustratör?
- Det varierar. Jag drivs dels såklart av att det är så fantastiskt härligt att skapa, själva processen, som jag tycker är meditativ och kul. Att försöka förmedla någon känsla. Sen drivs jag minst lika mycket av att jag sällan blir nöjd, att det finns så oändligt med nytt att lära sig, att jag känner att jag utvecklas, det skapar väl någon form av nyfikenhet.

Är det några konstverk du skapat som du gillar lite extra?
- Just nu tycker jag nog bäst om Men, men, men och Lineup. De skapades 2015 och var egentligen inte tänkt att bli prints, men fick liv igen via Wall of Art.