Möt vår kreatör Caroline Wester

Konsten har alltid varit en stor del av Carolines liv. Med sin starka förkärlek till abstrakt konst skapar hon fantastiska landskapsmålningar i akvarell. Oftast målar hon utan planer, släpper alla tankar, bara ser, känner och låter hennes hand arbeta. Hon söker alltid balans mellan färger, former och komposition. Vi har intervjuat Caroline för att höra mer om hennes konstnärsskap. Läs mer och inspireras av hennes kurerade konstkollektion som säljs exklusivt hos Wall of Art.

Art Prints: 
Bris och Glid av Caroline Wester, från 299 sek Köp härGösta av Estelle Graf 

Hur kom det sig att du började skapa?

- Mina föräldrars materialbutik för konstnärer har alltid varit mitt andra hem, nu är det jag som driver den. I och med detta har jag alltid haft en närhet till material, mött inspirerande personer och varit på konstutställningar så länge jag kan minnas. Jag har helt enkelt vuxit upp med konsten vilket jag är mycket lycklig över. Konsten finns även i släkten.

Vad betyder skapandet för dig?

- Skapandet tar mig till en annan plats, tiden försvinner och jag blir närapå euforisk. Kreativiteten har alltid funnits i mitt liv, har svårt att tänka mig hur det skulle vara om det inte var så, inte lika spännande förmodligen. 

Vad vill du förmedla med din konst?

- Denna fråga har inte bara ett svar, då mina bilder är så olika. Men min främsta förhoppning är att publiken bildar sig en egen uppfattning, får en egen personlig känsla. Att få beröra på ett förhoppningsvis positivt sätt.

Hur ser din skapandeprocess ut?

- Jag skissar aldrig. Om jag har tankar på vad jag vill måla så sker den processen i huvudet men i huvudsak målar jag spontant. Jag kan ha planer på vilken färgpalett jag vill använda, första penseldraget leder mig till nästa o.s.v.

Har du något tips till den som är inne på samma spår som du?

- Tänk och analysera inte för mycket, följ din känsla och måla fritt. Lär dig färglära, hur olika färger påverkar varandra, blanda olika kulörer för att skapa egna favoriter. Våga experimentera med olika tekniker tills du hittar något som passar just dig!

Se mer av Carolines unika konstkollektion och köp motiven här 

Foto: Jesper Florbrant