Möt vår kreatör Anna Mörner

Anna Mörner är illustratör och konstnär, född och uppvuxen i Stockholm. Hon kommer från en familj där konst, hantverk och musik var en stor del av uppväxten. Hon skapar framförallt linjeteckningar med råa linjer kombinerat med abstrakta verk. På senare år har hennes arbete presenterats i tidskrifter som Plaza Interior och Sköna Hem och hon har även samarbetat med varumärken som Frama Cph och Marrimekko. 

Prints: Face och Jag av Anna Mörner, från 299 sek. Köp här

Hur skulle du beskriva dina verk? 

- Opretentiös, lekfull och dynamisk, med en lätthet i linjerna där det inte finna några rätt eller fel.

Hur ser din skapandeprocess ut?

- Just nu målar jag framförallt linjeporträtt i tusch, men jag tycker det är väldigt roligt att även utforska oljekritor och vattenfärg. Jag gör sällan en plan för vad jag ska måla, utan jag skapar mer utefter känslan jag har i stunden. Jag tror inte att man ska övertänka sin verk, utan låta skapandet ske och sedan betrakta det man har gjort. Ibland är det svårt att i stunden se vad man har skapat.

Print: Or maybe I should go av Anna Mörner, från 299 sek. Köp här

Vad vill du säga med din konst?

- Jag vill snarare förmedla en känsla. Att berätta en historia med enkla medel, men även lämna plats för egen tolkning.

Prints: Face, Girl girls girls och Nära mig av Anna Mörner, från 299 sek. Köp här

Var finner du din inspiration?

Det är en konstant pågående process!en - en mix av intryck och känslor.  Jag kan inspireras av ett fotografi som jag sedan har som utgångspunkt. Jag inspireras även av människor som gör sin grej.

Vad har du för tips till den som vill bli konstnär?

- Börja skapa! Övertänkt inte, testa dig fram och du kommer hitta ditt unika uttryck på vägen.

Print: Two av Anna Mörner, från 349 sek. Köp här

Läs mer om Anna och se hela hennes konstkollektion här. 

Anna Mörner har även skapat illustrationerna till Michaela Forni och Michaela Hamiltons poesikollektion som du hittar här.