Möt vår konstnär POW by Ida

Möt vår kreatör POW by Ida, en ny konstnär som skapat en exklusiv konstkollektion som vi är väldigt imponerade av. Upptäck hennes tre unika färgställningar med kaffekvinnor från kollektionen Café Femme och läs mer om hennes skapande.

Idas illustrationer är en hyllning till kaffet och kvinnan, och gestaltar hennes favoritstund på dagen - kaffestunden - en naturlig paus för inspiration och eftertanke. I varje komposition har hon låtit kvinnorna ta plats på ett självklart sätt i bilden, ett tankesätt som alltid är närvarande i hennes skapande. Vi ville veta mer om hennes skapande och har därför låtit henne svara på några frågor om hennes kreativa process. 

Hur finner du inspiration?

Framför allt genom att kika på annan konst, design och kreativt skapande. På Instagram och Pinterest finns det många inspirerande flöden men det gäller att hitta en balansgång mellan de yttre intrycken och din inre röst. När jag väl ska skapa vill jag befinna mig på en mental plast där jag känner mig "ren" och i kontakt med min inre kompass. 

Hur kom det sig att du började skapa? 

Förutom att jag precis som många andra barn älskade att rita, började jag att skapa i 20-års åldern då jag befann mig i en föränderlig fas i livet. Jag tog en kvällskurs i modeillustration vid sidan av mina övriga studier och återupptäckte den lust jag kände när jag ritade som barn. Skapandet gav mig en genuin glädje och ett varande i nuet som gav mig nyfikenhet att utforska mer. Där och då, för ungefär 10 år sedan, började min kreativa resa - en resa som varit krokig och oviss men som lett fram till POW studio som jag idag driver på heltid. 

Hur ser din skapandeprocess ut?

Det börjar alltid med många skisser på vanligt A4-papper. Jag ritar som bäst när försätter mig i "kladd-mode" och lurar bort prestationsångesten genom att tänka att jag bara ska kladda. Av skisserna väljer jag sedan ut en eller flera favoritbilder att arbeta vidare med. Det viktigaste är att jag hittar en viss känsla i linjerna som jag gillar innan jag sätter mig framför datorn för att arbetar vidare med bilderna digitalt.

Har du något tips till den som är inne på samma spår som du? 

Att ha en utforskande inställning till ditt skapande och testa så många olika uttryck som möjligt. Och ha tålamod- din stil och uttrycksform är något som växer fram med tiden. Ett konkret tips är ta en kurs och online hittar du många bra kurser på utbildningssajterna Skillshare.com och Creativelive.com

Här kan du se hela Idas kollektion. Motiven finns att köpa i flera storlekar från 299 kr.