Möt stylistduon Studio In

Vi kickar igång 2020 med att inspireras av de kreativa systrarna Atta Ring och Maja Furenberg Ring, som tillsammans driver Studio In. Vi har låtit dem dela med sig av sina bästa tips när det kommer till det kommande årets inredning samt hur de tänker vid urval och upphängning av tavlor. 

Berätta kort om Studio In!

- Studio In är en kreativ studio med fokus på inredning. Företaget grundades av oss, systrarna Atta och Maja 2012 och idag är vi 5 medarbetare som jobbar med allt från homestyling till butiksinredning och set design för reklamkampanjer.  

Art Prints: Physalis av Sandra Blomén Maschinsky från 349 sek, Fleurs av Lisa Wirenfelt från 349 sek, Angler Fish av Adèle Thornberg från 299 sek. Köp alla motiven här

Hur är det att driva företag ihop med sin syster?

- Det är en fantastiskt rolig utmaning att driva företag ihop och vii hade inte gjort det med någon annan. Vi tror på styrkan i att jobba som ett tight team. Och i vårt fall, har vi varit ett vinnande sådant sedan 1984.  

Var finner ni er största inspiration?

- Vi finner vår inspiration precis överallt. vi kan få idéer till en kontorsinredning genom ett museibesök eller efter att vi sett en estetiskt vacker film. Vi älskar upplevelser och därför tar vi med oss influenser från alla möjliga ställen. Ett tips för att få fräsch input är att titta utanför norden. Vi blir lätt hemmablinda och fastnar i gamla hjulspår annars. 

Art Prints: Stories av Sara Helena Stribrant, från 349 sek, Geometri av Marta Leyva, från  299 sek Köp alla motiven här

Dela med er av tre tips när det kommer till att hänga konst!

- Vanligt är att man hänger tavlor för högt. Sänk dom till ögonnivå så kommer konsten landa in i rummet mkt bättre. 

- Se till att tavlorna i rummet utgår i från en gemensam linje. Då blir uttrycket mycket lugnare än om tavlorna är placerade högt och lågt i rummet.  

- Har du hårda betongväggar eller inte vill ta hål i väggarna vilket gör att du undviker att få upp tavlor på väggarna  - använd då kardborrestrips på ramarna. Med dessa kan du jobba med konsten på väggarna utan att oroa dig för håltagningen.  

Hur tänker ni när ni väljer ut motiv till era stylingar?

- Vi utgår ofta från ett moodboard eller en estetisk vision där vi väljer konst som kan förstärka och framhäva den känslan vi är ute efter. Både kulörer och motiv är avgörande för slutresultatet. 

Art Prints: Souvenirs av Emilia Ilke, från 349 sek, Agosto y Plátanos 2 av Saulo, från 349 sekKöp alla motiven här 

Art Prints: Circle av Annika Hultgren, från 349 sek Taking a fruit av Saulo, från 299 sek Köp alla motiven här

Nämn tre favoriter hos Wall of Art!

- Tre favoriter hos wall of art…vi älskar alla era konstnärer. Men vi föll hårt för Jiashen Han’s färgglada och coola porträtt i det här uppdraget. Vi tycker också så mycket om Emilia Ilke’s konst som passar så många olika typer av hem. Som tredje konstnärerna väljer vi att lyfta Marta Leyva som briljerar med sina vackra motiv - ett bra val om man vill våga sig på mer färg på väggarna. 

Art Print: Prada girl with silver hair av Jiashen Han, från 349 sek Köp här

Vad ser ni för trender inom inredning/konst just nu och vad ska man satsa på inför 2020?

- Trender för 2020 - vi kommer satsa på färg! Ju järvare kombinationer desto roligare. Vi längtar efter mer gränslösa inredningar och personliga hem. Vi tror på ett regelfritt och tillåtande nytt decennium. 

Köp stylisternas selekterade urval av motiv här