Möt vår kreatör - Katherine Plumb

Möt vår kreatör Katherine Plumb! Katherine är en textildesigner och konstnär från London. Mellan åren 2013-2016 studerade hon textildesign på Central Saint Martins där hon specialiserade sig tryck och mönsterdesign. Där och då blev hon kär i screentryck. I slutet av 2017 flyttade hon till Stockholm och idag har hon en egen studio där hon under sitt varumärke KJP anordnar kurser inom ämnet. Vi lät Katherine berätta mer om hennes skapande och studio.

Berätta om din skapande! Var får du din inspiration från?

Det är alltid svårt att hitta bara en inspirationskälla för mig! Jag tillbringade de flesta av mina tonårssemestrar i Kalifornien och blev verkligen förälskad i landskapet och öknens estetik. Jag tror också att det är här jag introducerades till modernt design i mitten av århundradet, som jag är besatt av! Jag arbetar med papperskollage och stencilskärm för att utforska form, färg, komposition och balans. Jag gillar att låta dessa processer påverka den slutliga designen och tillslut bara gå på vad som känns rätt.

Re-formation Print av Katherine Plumb, från 299 sek

Hur är det som att arbeta i din egen studio?

Det är toppen! Mitt arbete innebär en hel del steg, och jag har bara varit i trånga tryckstudior. Så det är fantastiskt att ha all utrustning och utrymme för mig själv mest av tiden. Jag saknar dock trängsel och rörelse vid skrivaren och att ha andra kreativa människor runt mig ... men jag hoppas att skärmtryck blir populärare i Stockholm och då kommer folk att arbeta med mig!I vår Studio på Odengatan 39 finner du utvalda motiv av Katherine.

Vad var viktigt för dig när du dekorerade studion?

Jag hade varit i Stockholm i sex månader innan jag fick utrymmet (och mycket utrustning/maskiner), och jag var bara glad att ha någonstans att komma tillbaka till jobbet! Det är ett riktigt knepigt utrymme för att det ska bli fint eftersom det inte finns något naturligt ljus och väggarna/taket är ett konstigt material, men jag tycker att det är viktigt att titta förbi den ytliga vyn i en arbetsstudio och istället titta på arbete som skapas där. Självklart vill jag att utrymmet ska kunna visas på rätt sätt, men jag vill att det ska återspegla vad jag gör och hur långt jag har kommit från examen för tre år sedan.

Ni hittar Katherine Plumb och hennes prints här!