Möt vår kreatör - Lovisa Häger

Lovisa Häger är en av våra konstnärer och till vardags arbetar hon som inredningsdesigner och bloggare på Residence Magazine. I hennes inspirerande styling kombinerar hon klassisk design med oväntade detaljer. Vi har träffat Lovisa för att ta del av hennes personliga tips när det kommer till att inreda ett konstnärlig hem. 

Hur tänker du kring styling? Hur sätter du igång ett projekt?

Min tanke kring styling och inredning är att det inte behöver vara så seriöst! Allt går att ändra igen om det inte känns helt rätt, och varje gång det blir fel kommer man närmare och närmare sin egen stil. Man måste bara prova sig fram! Oavsett vilken typ av projekt jag jobbar med så brukar jag först försöka samla tankarna och koka ner idéerna till en färgskala eller känsla, och gärna skapa en moodboard utifrån det. Det gör det lättare att referera till när man drar igång och riskerar att börja ta spontana beslut. Visst, ibland ska man självklart köra på känsla, men ofta slutar det hela med att resultatet kanske inte blir som man har tänkt sig!

Print "Stories" av Lovisa Häger, från 349 sek. Foto: Hans Andersson för Read the Label

Har du några knep när det kommer till att kombinera konst på väggarna med möbler etc.?

Lika mycket som jag dras till harmoni i inredning, vilket för mig betyder ljusa toner som nästintill smälter ihop, så gillar jag verkligen att göra det totalt motsatta också. Ibland måste man slänga in någon färg för att det ska bli intressant! Efter att ha inrett utställningen ’Colorful Studio’ tillsammans med WoA så har jag verkligen fått upp ögonen för färg på ett helt nytt sätt, denna säsong dras jag lite extra mycket till gult!

Print "Intrusion" av Lovisa Häger, 499 sek

Vilka är dina ”säkra kort” när det kommer till konst och inredning?

En lugn bas, svarta inslag och dansk design. Det är ofta så jag tänker när jag själv målar (kanske inte den danska designen då), men jag utgår ofta från en ljus bakgrund där ett motiv får växa fram, ibland i svart, men nästan alltid med en bas i en ljus färgskala. Jag älskar att ta in trädetaljer i inredningen, det ger en värme som nästan är svår att föreställa sig om man inte provat, och brukar ofta vara den där sista touchen som knyter ihop ett rum!

Har du något DIY - tips som du vill dela med dig av?

Min senaste förälskelse när det kommer till DIY är att köpa möbler och detaljer i vintage-butiker och göra om dem till allt jag drömmer om! Vare sig det är en stol som får en ny klädsel, ett bord som slipas och betsas om eller gammalt porslin som får en ny yta så tycker jag det är så härligt att se saker få leva vidare i en ny kostym.

Se alla Lovisas motiv här.

 Lovisa är även stylisten bakom vår Studio på Odengatan 39.