Hylla Kvinnan - Wall of Art x Miss Clara Hotel

Genom samarbetet ”Hylla Kvinnan” vill konstnärskollektivet Wall of Art och hotellet Miss Clara ge kvinnan en förtjänad plats att synas på. På Internationella Kvinnodagen lanserar Wall of Art en limiterad konstkollektion där ett tjugotal unga kreatörer fått i uppdrag att skapa sin egen hyllning till kvinnan. Förhoppningen med utställningen, som hålls på Miss Clara Hotel i Stockholm, är att sprida budskap som stärker kvinnans röst i samhället.

Med Hylla Kvinnan vill Wall of Art och Miss Clara ge både kvinnan och de konstnärer som hyllat henne en förtjänad plats att synas på. Det som hänger på väggarna hemma och i det offentliga rummet är något vi talar om. Att låta kreatörernas tolkning av temat ta plats på hotellets väggar för att sedan leta sig vidare till vardagsrummen är ett sätt att nå ut och skapa förändring.

- Vi hoppas att kollektionen skapar samtalsämnen och att konstverken får en plats som dagligen kan påminna oss om kvinnans kraft och rätt i samhället. Vi är jätteglada att vi hittade Miss Clara som samarbetspartner då de har en stark koppling till inspirerande kvinnor, säger Annika Hultgren, VD och grundare av Wall of Art.

Byggnaden som idag är känd som Miss Clara byggdes år 1910 som flickskolan Ateneum. Hotellet har fått sitt namn från den starka kvinna som var känd för sitt mod att gå emot strömmen, föreståndarinnan Clara Strömberg. Clara var en av pionjärerna inom svensk sexualundervisning och flickskolan låg långt före sin tid med både sexualundervisning och gymnastik på schemat.

- Med utställningen hyllar vi inte bara vår tids kvinnor, utan också alla de kvinnor som banat väg för oss och vågade gå emot strömmen redan långt före sin tid, säger Matilda Sjöberg, PR- koordinator på Miss Clara

Den kurerade kollektionen säljs i begränsad upplaga på Wallofart.se. En del av överskottet går till Kvinna till Kvinna - en svensk organisation som arbetar för kvinnors rättigheter och jämställdhet i 20 länder. Kollektionen finns som utställning på Miss Claras väggar under mars månad.